Lezing ‘Lang zullen we leven’ op donderdag 18 april

 

Op donderdag 18 april zal Annie Schreuders-Derks een lezing verzorgen over de Limburgse volkscultuur rond kleedgedrag, eet-, drink- en wooncultuur. De lezing wordt georganiseerd door de Heemkundevereniging Roggel. We gaan terug in de tijd: van geboorte tot overlijden, met veel aandacht voor religie. Aan de hand van de levenslijn van geboorte tot begrafenis en rouw krijgen we inzicht in de geloofswereld van ons en onze voorouders en hun rituelen en tradities. Het is de cultuurgeschiedenis van alledag: herkenbaar voor velen, interessant voor iedereen.

Annie Schreuders Derks heeft haar levenslange interesse in de Limburgse volkscultuur geconcretiseerd in haar Volkskundig Bureau NostalNu. Zij was betrokken bij de oprichting van het “Museum van de Vrouw” in Echt, waar ze tot haar pensionering conservator was.

De lezing vindt plaats in het Heemkundelokaal van La Rochelle, Pastoor Hanraetsstraat 7a, Roggel en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven