Klussenploeg

Elke dinsdagmorgen is een groep enthousiaste vrijwilligers bezig in en om de de Leimskoel. Zij restaureren en renoveren de boerderij maar ook de materialen die hier zijn opgesteld.
In de afgelopen jaar zijn de grote poort en koestaldeuren vervangen, een vloer in de opslagruimte gelegd, rond om de boerderij opgehoogd en voorzien van kiezels, dit om het opspatten te voorkomen en een nieuw toilet voor de gasten gemaakt.
Verder zijn er verschillende landbouwmachines en andere attributen zoals een bakfiets gerestaureerd.
Dit gebeurt met grote precisie.  Elk onderdeel, hoe klein ook, wordt gedemonteerd en komt later weer op zijn plaats terug.

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven