Boerderij “De Leimskoel” weer geopend.

Vanaf 2 april is heemkundeboerderij “De Leimskoel” weer geopend voor rondleidingen op de zondagen.
Iedere zondag tot november kunt U er om 10.00 u. en om 13.30 u. weer  terecht voor een rondleiding.

Leden van de Heemkundevereniging Roggel leiden u dan rond op onze boerderij en erf. Ze zullen u dan een en ander vertellen over hoe het alledaagse leven op een Limburgse langgevelboerderij er in de eerste helft van de vorige eeuw eruitzag.

U krijgt dan een kijkje in het woongedeelte maar ook de de stal en schuur komen aan bod. De werktuigen in de “sjop” zullen uiteraard ook worden bekeken.

Ook is het mogelijk om op verzoek rondleidingen te geven voor bijv. (buurt)verenigingen, fietsgroepen of bedrijven die een uitstapje organiseren.
Hiervoor kunt u dan contact opnemen met Jeannie van de Laar.
Tel:         0475-495362
e-mail:   jeannievandelaar@heemkunderoggel.nl
De boerderij is gelegen aan Kunneweg 10  6088NV  Roggel.

Iets voor u om dit soort rondleidingen te verzorgen? Wij zoeken  nog enkele vrijwilligers die genegen zijn om één of meerdere keren per jaar zo’n rondleiding te geven eventueel samen met een lid van onze vereniging. Er is eventueel een korte handleiding beschikbaar met informatie die tijdens de rondleiding kan worden gebruikt. Ook hierover kunt u contact opnemen met Jeannie van de Laar.

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven