Kalenderfoto Mei 2015

Klik hier om uw eigen herinneringen of aanvullingen te sturen.

 

05mei

Omschrijving van de foto:

Foto uit 1962.

Theu Vrenken op de tractor voor het ouderlijk huis Eind 1

Het woonhuis is omstreeks 1980 gedeeltelijk afgebroken.

Wie staan op de foto:

Theu Vrenken

Waar is de foto gemaakt:

voor het ouderlijk huis Eind 1

 

Overige opmerkingen, herinneringen en anekdotes:

Theu Vrenken is de zoon van Vrenken Sjaak. 01448

Vrenken Sjaak had in de 50er jaren een dorskast waarmee hij loonwerk verrichtte. (Op de foto is hij aan het dorsen bij Nolle Tjeu) Dit was de start van een succesvol loonwerkersbedrijf. Zijn zonen Theu en Huub  bouwden het loonwerkersbedrijf uit tot een modern bedrijf met veel materieel en grote loodsen. Mede door de veranderingen in de landbouw (steeds grotere gespecialiseerde bedrijven die geen of minder gebruik maken van loonwerkers) besloten ze hun bedrijf af te bouwen. Tegenwoordig doen ze alleen nog gespecialiseerd spuitwerk. De grote loodsen hebben ze verhuurd.

 

 

 

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven