Kalenderfoto maart 2018

Woonhuis van Sjeng van Roy op ’t Heufke.

Het was het huis van Sjeng van Roy  en zijn vrouw: Trui Vissers. Het was haar ouderlijk huis.
Zij was een dochter van Piër Vissers (geb. 1897)  en Han Driessen. Piër werd ook wel Brooks Piër genoemd.  Daarvoor was het eigendom van verschillende families Vissers. Het huis lag vanaf de provinciale weg gezien rechts op het Heufke. Achteraan is nog het huis van de familie  Heymans-Bongers te zien.
Boven in de gevel staat 1918. (zichtbaar als u op de foto klikt en inzoomt) Dit is waarschijnlijk het bouwjaar van het voorste gedeelte.

De hier volgende  streetview link gaat naar de oorspronkelijke ligging van het huis op het Heufke (rechts,gezien vanaf de Heythuyserweg)

Wij zouden ons fotoarchief nog graag uitbreiden met foto’s van oude panden die afgebroken zijn, dat kan echter alleen met uw hulp. heeft U nog dergelijke foto’s, scan ze dan in en mail ze ons of benader één van onze leden via telefoon of mail. Ook reageren via Facebook kan. We komen graag bij u langs om ze in te scannen. Ook als ze in een album zitten is dit heel goed mogelijk.

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven