Foto vroeger maart 2014

Bij het archiveren komen wij vaak prachtige foto’s tegen die in het verleden door (oud) Roggelnaren ter beschikking zijn gesteld. Vaak zijn dit gekopieerde of gescande foto’s. Deze werden in het verleden allemaal netjes bewaard en van info voorzien.  Wij zijn sinds een jaar echter ook bezig om ons fotoarchief te digitaliseren en zijn inmiddels zover gekomen dat alle foto’s uit ons oude archief zijn gedigitaliseerd en dat we begonnen zijn aan het verwerken van de foto’s waar we nog geen of weinig info over hadden verzameld. Via plaatsing op onze site hopen wij via u meer info te krijgen. Weet u dus meer van de foto die hieronder is geplaatst, laat het ons dan s.v.p. weten. Maakt niet uit of het herkenning van personen betreft, jaartallen, gebeurtenissen, anekdotes info over bebouwing of werkwijze. Alle info is welkom. Kunt u ons helpen, geef dat dan door middels het formulier, of benader één van onze leden.

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

 

foto_vroeger 03_2014

Omschrijving van de foto:

Deze maand vragen wij uw hulp bij een prachtige foto die afkomstig is van de familie van Peter Haves (Haves Pièrke) van het Ophoven. (Geb. te Roggel 16-8-1888)
Hij was gehuwd met Maria Linssen (geb. te Grathem 7-8-1904).
De familie is in het bezit van deze foto, maar kan er   geen namen of jaartal  bij plaatsen. Waarschijnlijk is nummer 26 de heer P.Haves. (klik hier voor een genummerde vergroting )
Wie kan ons helpen ?

Wie staan op de foto:

Onbekend.

 

Waar is de foto gemaakt:

Onbekend

Wanneer en waarom is deze foto gemaakt:

Onbekend

Wie heeft de foto gemaakt?

Onbekend

Overige opmerkingen, herinneringen en anekdotes:

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven