Foto vroeger februari 2014

Bij het archiveren komen wij vaak prachtige foto’s tegen die in het verleden door (oud) Roggelnaren ter beschikking zijn gesteld. Vaak zijn dit gekopieerde of gescande foto’s. Deze werden in het verleden allemaal netjes bewaard en van info voorzien.  Wij zijn sinds een jaar echter ook bezig om ons fotoarchief te digitaliseren en zijn inmiddels zover gekomen dat alle foto’s uit ons oude archief zijn gedigitaliseerd en dat we begonnen zijn aan het verwerken van de foto’s waar we nog geen of weinig info over hadden verzameld. Via plaatsing op onze site hopen wij via u meer info te krijgen. Weet u dus meer van de foto die hieronder is geplaatst, laat het ons dan s.v.p. weten. Maakt niet uit of het herkenning van personen betreft, jaartallen, gebeurtenissen, anekdotes info over bebouwing of werkwijze. Alle info is welkom. Kunt u ons helpen, geef dat dan door middels het formulier, of benader één van onze leden.

Ook zijn we heel blij met een kopie van uw oude foto’s. Als u in de mogelijkheid  bent om die zelf digitaal te versturen kan dat via het onderdeel “Uw eigen foto”  op deze site. Maar we komen ook graag bij u langs om ze te kopiëren.
Een telefoontje of mailtje naar één van onze bestuursleden is dan voldoende.

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

 

foto_vroeger 02_2014

Omschrijving van de foto:

Het voormalige woonhuis van de familie Gubbels-Pijls.

Wat staat op de foto:

Het vroegere woonhuis van de familie Gubbels-Pijls (Nolle Lei) op de Kleine Laak,  dat momenteel wordt gesloopt.
Hier woonde Lei Gubbels en Greet Pijls met hun kinderen.
Wie er voor hun in dit huis woonde is ons niet bekend, maar zouden we graag vernemen.

Verder willen we deze foto graag model  laten staan voor alle reeds verdwenen huizen uit Roggel waarvan we helaas geen foto hebben. Bent u nog in het bezit van foto’s van woningen of andere gebouwen die al gesloopt zijn?
Hierboven kunt u lezen hoe u ons in staat kunt stellen om die voor de toekomst te bewaren.

Bij voorbaat dank.

Waar is de foto gemaakt:

Kleine Laak 7

Overige opmerkingen, herinneringen en anekdotes:

Heeft u nog aanvullingen, dan graag uw reactie.

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven