Foto vroeger mei 2014

Bij het archiveren komen wij vaak prachtige foto’s tegen die in het verleden door (oud) Roggelnaren ter beschikking zijn gesteld. Vaak zijn dit gekopieerde of gescande foto’s. Deze werden in het verleden allemaal netjes bewaard en van info voorzien.  Wij zijn sinds een jaar echter ook bezig om ons fotoarchief te digitaliseren en zijn inmiddels zover gekomen dat alle foto’s uit ons oude archief zijn gedigitaliseerd en dat we begonnen zijn aan het verwerken van de foto’s waar we nog geen of weinig info over hadden verzameld. Via plaatsing op onze site hopen wij via u meer info te krijgen. Weet u dus meer van de foto die hieronder is geplaatst, laat het ons dan s.v.p. weten. Maakt niet uit of het herkenning van personen betreft, jaartallen, gebeurtenissen, anekdotes info over bebouwing of werkwijze. Alle info is welkom. Kunt u ons helpen, geef dat dan door middels het formulier, of benader één van onze leden. Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

foto_vroeger_mei2014

Omschrijving van de foto:

Dit is een schoolklas van ongeveer  90 jaar geleden.
De leerkracht rechts toont veel gelijkenis met de leerkracht op andere foto’s uit die tijd. Hij wordt daar benoemd als meester Luxemburg. Die foto’s zijn uit de jaren 1915-1920. Waarschijnlijk zullen er geen personen die op deze foto staan afgebeeld nog in leven zijn, maar misschien zijn er (klein)kinderen die hierop nog hun (groot)vader  of (groot)moeder herkennen. We zijn heel benieuwd of we hierover nog reacties ontvangen.

Wie staan op de foto:

Kinderen van de toen nog openbare school van Roggel met hun leerkrachten. Vandaar ook dat we nog zowel jongens als meisjes op deze foto zien.

Waar is de foto gemaakt:

Waarschijnlijk voor het toenmalige schoolgebouw aan de Kerkstraat.

Wanneer en waarom is deze foto gemaakt:

In de tijd van de openbare school werden in die jaren al regelmatig schoolfoto’s gemaakt

Wie heeft de foto gemaakt?

onbekend

Overige opmerkingen, herinneringen

Wij wisten tot heden”(26-05-2014) de volgende namen te achterhalen:

Gegevens bij schoolfoto 1918
Van boven naar beneden en van  l.n.r.

 

1.Juf Cornes
2 .Nellie Tinnemans
3. Onbekend
4. Onbekend
5. Leen van de Boogaart (Van Merte v.d. Bos)
6.  Miena Flupse
7. Truke  Coumans Bergs
8. Theunissen
9. Lien Puts-Hilkens
10. M. Geenen
11. Wim Klaaz
12. H.Mooren
13. meester Luxemburg
14. Nel Gijzen-Bergs
15. Joosten
16. Onbekend
17. Onbekend
18. Antje Joosten Levels
19. Onbekend
20. Tonia Houben v.d. Boogaard  (Smid Ophoven)
21. Greet Hendriks (Graat a.d. beek)
22. Onbekend
23. Onbekend
24. Onbekend
25.  Keub Levels
26. Orbbon
27. Hein Mussen
28.  Mussen Graad

fotoVroeger05_2014genummerd

 

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven