Foto vroeger december 2015

fotovroeger_december15

Omschrijving van de foto:

Nederlandse militairen vóór WO II

Wie staan op de foto:

De foto van deze maand sluit goed aan bij die van vorige maand.  Ook deze foto heeft namelijk met het leger te maken.
Op deze foto staat voor ons slechts één bekend persoon: nl. Sjang van Pol.
Hij is de derde persoon staande vanaf links.We hebben deze foto ontvangen van  Sjaak Niessen.
We hebben een dergelijke foto ook al eens een tijdje geleden geplaatst.

Ofschoon er duidelijk overeenkomsten zijn  met een reeds eerder geplaatste foto, zien wij geen gelijkenis in personen, maar misschien ziet U het anders. Kijk daarom ook nog eens  naar https://heemkunderoggel.nl/foto-vroeger-april-2014/

Waar is de foto gemaakt:

Ook de plaats van de foto is ons niet bekend

Wanneer en waarom is deze foto gemaakt:

waarschijnlijk in de mobilisatietijd. Dat is de tijd dat men militair gezien rekening houdt dat men in oorlog komt. Veel mannen die hun diensttijd er al op hebben zitten  worden dan weer opgeroepen.
In Nederland werd de mobilisatie afgekondigd in augustus 1939.

Wie heeft de foto gemaakt?

Onbekend

Overige opmerkingen:

Via Facebook ontvingen we de volgende reactie van Niels Klompen
Aan de uniformen en met name de beenwindsels te zeen, mot dees foto van rondj 1937 a 1938 zeen, dus ten tijden van de mobilisatie. Ich kin gein onderdeil teikens ontdekken op de kraag, wat kin beteikenen det ut infanterie is, mer ein anger troependeil is hei in neet gans oet te sloete.
Artillerie haaj duudelijk kanonnen op de kraag. Dees kin ich neet ontdekken.”

 

Bij het archiveren komen wij vaak prachtige foto’s tegen die in het verleden door (oud) Roggelnaren ter beschikking zijn gesteld. Soms echter ontbreken er essentiële gegevens die we graag van de foto zouden weten, zoals plaats, tijdstip namen van personen e.d. Via plaatsing op onze site hopen wij via u meer info te krijgen. Weet u dus meer van de foto die hierboven is geplaatst, laat het ons dan s.v.p. weten. Maakt niet uit of het herkenning van personen betreft, jaartallen, gebeurtenissen, anekdotes info over bebouwing of werkwijze. Alle info is welkom. Kunt u ons helpen, geef dat dan door middels het formulier, of benader één van onze leden. Heeft U zelf nog oude foto’s die een link met Roggel hebben, laat het ons dan weten, dan komen we ze graag kopiëren. Als u de mogelijkheid heeft kunt u ze ook zelf uploaden via foto uploaden. Bij voorbaat hartelijk dank

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven