Foto vroeger augustus 2016

foto_vroeger_au16

Deze foto laat het oogsten van het koren zien.

We zien een paard dat de maaibalk trekt en 4 personen op of achter de maaibalk.
Verder is er één persoon die de schoven aan het binden is. De schoven werden daarna in groepjes rechtop tegen elkaar gezet om te drogen.
De herkomst van de foto is ons niet bekend. Ofschoon de personen er niet heel duidelijk opstaan, kan misschien toch iemand, door de gezichten in één familie thuis te brengen, ons vertellen welke familie hier aan het oogsten is.
Wij hebben geen jaartal bij deze foto, maar het kartelrandje verwijst toch naar eind 40er of 50er jaren van de vorige eeuw.

Kunt U ons meer vertellen of heeft U nog meer oogst foto’s, kijk dan hieronder hoe U contact met ons kunt opnemen.

 

Overige opmerkingen:

 

Bij het archiveren komen wij vaak prachtige foto’s tegen die in het verleden door (oud) Roggelnaren ter beschikking zijn gesteld. Soms echter ontbreken er essentiële gegevens die we graag van de foto zouden weten, zoals plaats, tijdstip namen van personen e.d. Via plaatsing op onze site hopen wij via u meer info te krijgen. Weet u dus meer van de foto die hierboven is geplaatst, laat het ons dan s.v.p. weten. Maakt niet uit of het herkenning van personen betreft, jaartallen, gebeurtenissen, anekdotes info over bebouwing of werkwijze. Alle info is welkom. Kunt u ons helpen, geef dat dan door middels het formulier, benader één van onze leden via telefoon of mail, ons. Ook reageren via Facebook kan.  Heeft U zelf nog oude foto’s die een link met Roggel hebben, laat het ons dan weten, dan komen we ze graag kopiëren. Als u de mogelijkheid heeft kunt u ze ook zelf uploaden via foto uploaden.

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven