Foto vroeger september2016

foto_vroeger_sept_16

Deze foto is uitgegeven in de beginjaren van de Leistert als ansichtkaart.

Het ven (in Roggel bekend als Quosven of Quasven)  was een natuurbad.
De houtenvlonder in het midden van het ven stond bekend als “De duikplank”.
Op de achtergrond zien we de uit betonplaten opgezette kleedhokjes.
Rechts de jongens en links de meisjes.

Ons is niet bekend wie dames op de voorgrond zijn.
Weet u het misschien?
De foto is uit 1960 of de jaren direct daarna.

We hebben van de Leistert wel een serie leuke foto’s, maar geen familiekiekjes gemaakt bij de uitjes naar het ven.
Bent u nog in bezit van dergelijke kiejes, dan zouden we het heel fijn vinden als u wilt reageren.

Zie hieronder voor de contact mogelijkheden.

 

Bij het archiveren komen wij vaak prachtige foto’s tegen die in het verleden door (oud) Roggelnaren ter beschikking zijn gesteld. Soms echter ontbreken er essentiële gegevens die we graag van de foto zouden weten, zoals plaats, tijdstip namen van personen e.d. Via plaatsing op onze site hopen wij via u meer info te krijgen. Weet u dus meer van de foto die hierboven is geplaatst, laat het ons dan s.v.p. weten. Maakt niet uit of het herkenning van personen betreft, jaartallen, gebeurtenissen, anekdotes info over bebouwing of werkwijze. Alle info is welkom. Kunt u ons helpen, geef dat dan door middels het formulier, benader één van onze leden via telefoon of mail, ons. Ook reageren via Facebook kan.  Heeft U zelf nog oude foto’s die een link met Roggel hebben, laat het ons dan weten, dan komen we ze graag kopiëren. Als u de mogelijkheid heeft kunt u ze ook zelf uploaden via foto uploaden.

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven