Foto vroeger juli 2016

foto_vroeger_07_2016
Omschrijving van de foto:

Deze maand een mooie aanvulling op de kalenderfoto van dit jaar die gemaakt is  bij de  opening van het gemeentehuis en werkbezoek van Gouverneur Houben .

2  kinderen, een jonge en een meisje van een jaar of 10 doen een voordracht. Ze staan voor het nieuwe gemeentehuis dat die dag officieel wordt geopend door gouverneur Houben. Het is dan het jaar 1958.
Wie die voordracht toen deden is ons niet bekend, maar we zijn er heel benieuwd naar. Het moeten nu dus mensen moeten zijn van 67 -68  jaar.

Op de achtergrond kijken de kinderen van de meisjesschool toe. Als je op de foto inzoomt, moet hiervan ook nog menigeen herkenbaar zijn.

We zijn benieuwd of we reacties krijgen. Hoe u kunt reageren leest u hieronder.

Van Margriet Reijnen-Gubbels ontvingen we  via Facebookde volgende reactie: Wat mooie fotos! Achteraan staat mijn oma, Marie Gubbels-Dings, ernaast mijn moeder Bertha Gubbels Lenders, de zuster die ernaast staat is Leentje Gubbels.”

Van Cor Geurts kregen we de volgende reactie en daarmee is het probleem opgelost: “Een van de kinderen ben ik, Cor Geurts, de zoon van “meester Geurts”. Het andere kind is Hubertine Gubbels, dochter van de toenmalige burgemeester. Wij moesten een toespraakje houden voor de gouverneur (toen nog een belangrijk persoon).”

Overige opmerkingen:

Bij het archiveren komen wij vaak prachtige foto’s tegen die in het verleden door (oud) Roggelnaren ter beschikking zijn gesteld. Soms echter ontbreken er essentiële gegevens die we graag van de foto zouden weten, zoals plaats, tijdstip namen van personen e.d. Via plaatsing op onze site hopen wij via u meer info te krijgen. Weet u dus meer van de foto die hierboven is geplaatst, laat het ons dan s.v.p. weten. Maakt niet uit of het herkenning van personen betreft, jaartallen, gebeurtenissen, anekdotes info over bebouwing of werkwijze. Alle info is welkom. Kunt u ons helpen, geef dat dan door middels het formulier, benader één van onze leden via telefoon of mail, ons. Ook reageren via Facebook kan.  Heeft U zelf nog oude foto’s die een link met Roggel hebben, laat het ons dan weten, dan komen we ze graag kopiëren. Als u de mogelijkheid heeft kunt u ze ook zelf uploaden via foto uploaden.

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven