Foto vroeger augustus 2015

 

 

OATLaakvoorbeeld_zw_part

Deze keer een afbeelding van een gedeelte van een OAT (Oorspronkelijke Aanwijzende Tafels) van het kadaster. Het betreft hier de beschrijving van een gedeelte van het Laekerveld in Roggel.
We presenteren u deze afbeelding om nogmaals uw aandacht te vestigen op het “Aezelprojek”. In dit projekt gaan wij de PKL’s (Perceelsgewijze kadastrale leggers) van het kadaster digitaal maken.

Deze legger is het belangrijkste kadastrale register. Het bevat voor een deel dezelfde gegevens als de OAT, maar dan anders gerangschikt. Alle percelen waarop binnen één kadastrale gemeente door dezelfde persoon dezelfde zakelijke rechten worden uitgeoefend, worden hierin onder één hoofd samengebracht. In dit hoofd vindt men wederom de naam, voornaam, beroep en woonplaats van de betrokkene vermeld.
In tegenstelling tot de Oorspronkelijke Aanwijstafels worden in deze leggers wel wijzigingen aangebracht, bijvoorbeeld bij wisseling van eigenaar of splitsingen dan wel samenvoegingen. Voor Roggel betreft dit 16 boeken van ongeveer 200 blz met veelal hand geschreven gegevens.

Door deze gegevens  digitaal te maken kunnen we dus een laag over de huidige digitale  landkaart krijgen met enorm veel historische gegevens over eigenaren, percelen en bebouwing in het verleden.

Op onze homepage vindt u nog meer gegevens over dit project en ook een presentatie.
Op 2 september om 14.00 u komt Lian Geuns de mensen die zich opgegeven hebben om dit te gaan uitvoeren instructie geven. Mochten er nog meer liefhebbers zijn, dan zijn die van harte welkom, maar laat het dan wel even weten via jacdirkx@heemkunderoggel.nl

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress