Foto vroeger april 2016

 foto vroeger april 2016

Foto t.g.v. het 50 jarig huwelijk van het echtpaar Willem Baetsen (4) en Catharina Vrenken (5) in 1924.
Onder op de foto staan de namen van alle kinderen van het echtpaar met de eventuele echtgenoot of echtgenote.

De foto is gemaakt voor het huis van de familie Baetsen op het Nijken. Ook wel bekend als Kunnen of Kunne.   Gerardus Baetsen (12) werd ook wel Kunne Graat genoemd, de bakker.
Henricus Kierkels (11) die getrouwd was met Mathea Baetsen werd ook wel Kunnen Driek genoemd. Zij zijn de ouders van Bair Kierkels en Piet Kierkels die respectievelijk  op Kleine Laak en de Grote Laak woonden. We hebben het dan over de jaren 1940-1990. Op de Kleine Laak woonde ook al Anna Maria Hubertina Baetsen (7) die was getrouwd met Joannes Jacobus Frenken(15) ook wel Van Leer Sjeng genaamd.
Dit waren de ouders van Wiel Frenken (de vrachtrijders) en Thom Frenken (de vader van buutreedner Ger Frenken)

We ontvingen deze mooie foto van  Toos Baetsen-Janssen uit Nederweert. Zij is getrouwd met Tom Baetsen, de kleinzoon van Thomas Hubertus Baetsen (9).
Zij heeft voor ons (mede via oom Gerrit Baetsen) de namen bij de cijfers geplaatst.Ze is echter niet 100% zeker vn de juiste namen. Mochten er nog wijzigingen of aanvullingen op de hierbovengenoemde namen en gegevens zijn, dan zijn die van harte welkom en zullen we die uiteraard ook graag aan haar doorsturen.

Overige opmerkingen:

Bij het archiveren komen wij vaak prachtige foto’s tegen die in het verleden door (oud) Roggelnaren ter beschikking zijn gesteld. Soms echter ontbreken er essentiële gegevens die we graag van de foto zouden weten, zoals plaats, tijdstip namen van personen e.d. Via plaatsing op onze site hopen wij via u meer info te krijgen. Weet u dus meer van de foto die hierboven is geplaatst, laat het ons dan s.v.p. weten. Maakt niet uit of het herkenning van personen betreft, jaartallen, gebeurtenissen, anekdotes info over bebouwing of werkwijze. Alle info is welkom. Kunt u ons helpen, geef dat dan door middels het formulier, benader één van onze leden via telefoon of mail, ons. Ook reageren via Facebook kan.  Heeft U zelf nog oude foto’s die een link met Roggel hebben, laat het ons dan weten, dan komen we ze graag kopiëren. Als u de mogelijkheid heeft kunt u ze ook zelf uploaden via foto uploaden.

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven