Foto vroeger mei 2016

00965

Familiefoto met voor ons onbekende personen.

Deze foto is ons in het verleden aangereikt, maar niet verder gedocumenteerd. Het is een ouderpaar met 7 kinderen. Gezien de leeftijd zou het een 25 jarig huwelijk kunnen zijn. Er zijn suggesties gedaan dat het een familie Bergs of Coumans zou kunnen zijn, maar daar hebben we verder ook geen enkele bevestiging voor gekregen tot dusver. Graag uw hulp dus.

Van Har Boonen ontvingen we de volgende gegevens over deze foto:
Het betreft zijn grootouders:Driek Boonen en Marie Coenen (van Jaobeke). Driek Boonen kwam van Heythuysen. Nadat ze eerst op de Heide hadden gewoond, zijn ze later verhuisd naar de Koppelstraat tegenover de oude fuus.(hier is de foto ook gemaakt) Deze boerderij is nog eens door brand verwoest.

De personen op de foto zijn:
achter staan v.l.n.r. Hein, To, An, Nelis
Voor: Lies , Vader Driek, Jaques,moeder Marie en Trui

To is getrouwd met Lowie Janssen, An met Henricus Luiten(Heythuysen), Lies en Trui met gebroeders Custers (Theo en Piet) ,  Jaques met Maria v. Neerven,  Hein met Aldegonda Fijten en Nelis met Trees Ebus.

Bij het archiveren komen wij vaak prachtige foto’s tegen die in het verleden door (oud) Roggelnaren ter beschikking zijn gesteld. Soms echter ontbreken er essentiële gegevens die we graag van de foto zouden weten, zoals plaats, tijdstip namen van personen e.d. Via plaatsing op onze site hopen wij via u meer info te krijgen. Weet u dus meer van de foto die hierboven is geplaatst, laat het ons dan s.v.p. weten. Maakt niet uit of het herkenning van personen betreft, jaartallen, gebeurtenissen, anekdotes info over bebouwing of werkwijze. Alle info is welkom. Kunt u ons helpen, geef dat dan door middels het formulier, benader één van onze leden via telefoon of mail, ons. Ook reageren via Facebook kan.  Heeft U zelf nog oude foto’s die een link met Roggel hebben, laat het ons dan weten, dan komen we ze graag kopiëren. Als u de mogelijkheid heeft kunt u ze ook zelf uploaden via foto uploaden.

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven