Kalenderfoto augustus 2014

Klik hier om uw eigen herinneringen of aanvullingen te sturen.

 

01323 famFrenkenHoek 1937

Omschrijving van de foto

Familie Frenken, Hoek.

Wie staan op de foto:

Sjaak, vader Sef met zoon Jan, moeder Maria Frenken-Smeets met dochter Mia en Lien.

 

Waar is de foto gemaakt:

Thuis

Wanneer en waarom is deze foto gemaakt:

onbekend

Wie heeft de foto gemaakt?

onbekend

Overige opmerkingen, herinneringen en anekdotes:

Josephus Frenken werd geboren te Roggel in 1888 en trouwde in Haelen met Catharina Smeets op 25-5-1928. Ze kregen 4 kinderen. Kort nadat deze foto werd genomen kreeg moeder een beroerte. In de volksmond een ‘beslaag’ genoemd. Ze raakte in coma en zonder nog bij kennis te zijn gekomen overleed ze op 46 jarige leeftijd.

Vader Frenken bleef achter met 4 kleine kinderen tussen de 3 en 9 jaar oud. Met hulp van de buren en familie heeft hij zijn gezin zo goed mogelijk groot gebracht.

Vader Frenken is 81 jaar mogen worden en stierf als laatste van de 11 kinderen Frenken.

M. Frenken, Roermond.

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven