Kalenderfoto Augustus 2012

Klik hier om uw eigen herinneringen of aanvullingen te sturen.

 

kalenderfoto_augustus_2012

Omschrijving van de foto:

Familiefoto bij gelegenheid van het 25-jarig huwelijk van Piet Derks en Martha Vuller  (van Marleetjeshof).

Wie staan op de foto:

Eerste rij:   Nelly, Mieke, Vader Piet Derks, Frien, daarachter Bair, Moeder Martha Derks-  Vullers, Dré en Ans

Tweede rij:  Frits, Piet junior, Wim, Harrie, Cor, Sjra, en Margriet.

Waar is de foto gemaakt:

Voor hun boerderij ‘Marleetjeshof’.

Wanneer en waarom is deze foto gemaakt:

Ter gelegenheid van het 25-jarig huwelijk van Piet en Martha Derks-Vullers.

Wie heeft de foto gemaakt?

Onbekend.

Overige opmerkingen, herinneringen en anekdotes:

Gegevens zijn aangeleverd door zoon Sjra)   Mijn Ouders hebben hun leven gewoond en gewerkt (geboerd) op Marleetjeshof, over een korte geschiedenis hiervan kun je terecht op de site: www.marleetjeshof.nl

Over de broers en zussen verder op de foto, heb ik beschreven: hun beroep en hun hobby’s. in volgorde van leeftijd:

RIE:1933   Begon na de lagere school als timmerman (Ambachtschool) maar startte een eigen bedrijf als loonwerker.   Zijn hobby was verzamelen, en uitvinder van allerlei hulpmiddeltjes.

PIET: 1934—2010.   Ging van lagere landbouwschool naar de landbouw-winterschool, en werkte als Inspecteur bij het Limburgs Varkenschap. Door zijn vele bestuursfuncties is hij Koninklijk onderscheiden.   Hobby: vogels , siertuin, en reizen.

WIM: 1935   Ging voor een opleiding in de pluimveesector en kwam in de recreatie te werken,  en startte een bedrijf voor groepsaccomodatie in WEHL.   Hobby: hout snijden, en klussen.

COR: 1936—2007   Ging aan de slag als varkenshouder, en ging later bij RIE in het loonbedrijf mee werken.   Hobby : beugelen, uitgaan en dansen.

SJRA: 1938   Ging naar de ambachtsschool  Heibloem bij de broeders, voor de bakkersopleiding. Daarna 36 jaar zelfstandig bakker in VENLO.   Hobby: bakkerij spullen verzamelen , klussen en reizen.

BEAR: 1940   Ging naar de H.B.S. in Roermond ,daarna de H.T.S. Eindhoven en werkte bij T.U. Twente tot aan zijn pensioen en woont in Enschede .Hobby: concerten.

MARGRIET:1942   Ging naar Kostschool Bouvigne, werkte bijna vier jaar in een bakkerswinkel , en volgde daarna de verpleegopleiding Venlo, en kwam te werken in het ziekenhuis in Almelo.   Hobby:, tuinnieren en mantelzorg.

FRITS:1943   Ging naar de tuinbouw school er werd bloemist; is jong naar Duitsland verhuisd en heeft nog steeds een tuincentrum, en is ook tuinarchitect.Hobby: Verzamelaar, kunst, glas en fotografie .

NELLY:1945   Ging naar de huishoudschool, daarna de opleiding als kraamverpleegster, en haar tweede beroep is bloemschikken.   Hobby :is koken voor gasten.

ANS:1946   Ging naar de huishoudschool, en volgde daarna de opleiding voor kinderverzorgster, en studie binnenhuisarchitect.   Hobby : mannequin , kleding en mode.

DRE: 1948   Ging naar de middelbare landbouwschool, nam de boerderij over en ging zich specialiseren in de akkerbouw.   Hobby: beugelen.

MIEKE: 1949   Ging naar de huishoudschool, opleiding I.N.A.S. en Mulo. Tijdelijk zelfstandig onderneemster (textielbranche) en daarna zorgbegeleidster.   Hobby: uitstapjes en fietsen.

FRIEN: 1952   Ging naar de Mulo, verpleger R.P.I. Eindhoven , kibboets Israël ,filiaalhouder van bakkerswinkel, H.B.O. sociaal werk.   Hobby: beeldhouwer, na een ongeluk en een herseninfarct. Van hobby beeldhouwen zijn beroep gemaakt.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress