Kalenderfoto Augustus 2012

Klik hier om uw eigen herinneringen of aanvullingen te sturen.

 

kalenderfoto_augustus_2012

Omschrijving van de foto:

Familiefoto bij gelegenheid van het 25-jarig huwelijk van Piet Derks en Martha Vuller  (van Marleetjeshof).

Wie staan op de foto:

Eerste rij:   Nelly, Mieke, Vader Piet Derks, Frien, daarachter Bair, Moeder Martha Derks-  Vullers, Dré en Ans

Tweede rij:  Frits, Piet junior, Wim, Harrie, Cor, Sjra, en Margriet.

Waar is de foto gemaakt:

Voor hun boerderij ‘Marleetjeshof’.

Wanneer en waarom is deze foto gemaakt:

Ter gelegenheid van het 25-jarig huwelijk van Piet en Martha Derks-Vullers.

Wie heeft de foto gemaakt?

Onbekend.

Overige opmerkingen, herinneringen en anekdotes:

Gegevens zijn aangeleverd door zoon Sjra)   Mijn Ouders hebben hun leven gewoond en gewerkt (geboerd) op Marleetjeshof, over een korte geschiedenis hiervan kun je terecht op de site: www.marleetjeshof.nl

Over de broers en zussen verder op de foto, heb ik beschreven: hun beroep en hun hobby’s. in volgorde van leeftijd:

RIE:1933   Begon na de lagere school als timmerman (Ambachtschool) maar startte een eigen bedrijf als loonwerker.   Zijn hobby was verzamelen, en uitvinder van allerlei hulpmiddeltjes.

PIET: 1934—2010.   Ging van lagere landbouwschool naar de landbouw-winterschool, en werkte als Inspecteur bij het Limburgs Varkenschap. Door zijn vele bestuursfuncties is hij Koninklijk onderscheiden.   Hobby: vogels , siertuin, en reizen.

WIM: 1935   Ging voor een opleiding in de pluimveesector en kwam in de recreatie te werken,  en startte een bedrijf voor groepsaccomodatie in WEHL.   Hobby: hout snijden, en klussen.

COR: 1936—2007   Ging aan de slag als varkenshouder, en ging later bij RIE in het loonbedrijf mee werken.   Hobby : beugelen, uitgaan en dansen.

SJRA: 1938   Ging naar de ambachtsschool  Heibloem bij de broeders, voor de bakkersopleiding. Daarna 36 jaar zelfstandig bakker in VENLO.   Hobby: bakkerij spullen verzamelen , klussen en reizen.

BEAR: 1940   Ging naar de H.B.S. in Roermond ,daarna de H.T.S. Eindhoven en werkte bij T.U. Twente tot aan zijn pensioen en woont in Enschede .Hobby: concerten.

MARGRIET:1942   Ging naar Kostschool Bouvigne, werkte bijna vier jaar in een bakkerswinkel , en volgde daarna de verpleegopleiding Venlo, en kwam te werken in het ziekenhuis in Almelo.   Hobby:, tuinnieren en mantelzorg.

FRITS:1943   Ging naar de tuinbouw school er werd bloemist; is jong naar Duitsland verhuisd en heeft nog steeds een tuincentrum, en is ook tuinarchitect.Hobby: Verzamelaar, kunst, glas en fotografie .

NELLY:1945   Ging naar de huishoudschool, daarna de opleiding als kraamverpleegster, en haar tweede beroep is bloemschikken.   Hobby :is koken voor gasten.

ANS:1946   Ging naar de huishoudschool, en volgde daarna de opleiding voor kinderverzorgster, en studie binnenhuisarchitect.   Hobby : mannequin , kleding en mode.

DRE: 1948   Ging naar de middelbare landbouwschool, nam de boerderij over en ging zich specialiseren in de akkerbouw.   Hobby: beugelen.

MIEKE: 1949   Ging naar de huishoudschool, opleiding I.N.A.S. en Mulo. Tijdelijk zelfstandig onderneemster (textielbranche) en daarna zorgbegeleidster.   Hobby: uitstapjes en fietsen.

FRIEN: 1952   Ging naar de Mulo, verpleger R.P.I. Eindhoven , kibboets Israël ,filiaalhouder van bakkerswinkel, H.B.O. sociaal werk.   Hobby: beeldhouwer, na een ongeluk en een herseninfarct. Van hobby beeldhouwen zijn beroep gemaakt.

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven