Foto vroeger oktober 2014

Bij het archiveren komen wij vaak prachtige foto’s tegen die in het verleden door (oud) Roggelnaren ter beschikking zijn gesteld. Vaak zijn dit gekopieerde of gescande foto’s. Deze werden in het verleden allemaal netjes bewaard en van info voorzien.  Wij zijn sinds een jaar echter ook bezig om ons fotoarchief te digitaliseren en zijn inmiddels zover gekomen dat alle foto’s uit ons oude archief zijn gedigitaliseerd en dat we begonnen zijn aan het verwerken van de foto’s waar we nog geen of weinig info over hadden verzameld. Via plaatsing op onze site hopen wij via u meer info te krijgen. Weet u dus meer van de foto die hieronder is geplaatst, laat het ons dan s.v.p. weten. Maakt niet uit of het herkenning van personen betreft, jaartallen, gebeurtenissen, anekdotes info over bebouwing of werkwijze. Alle info is welkom. Kunt u ons helpen, geef dat dan door middels het formulier, of benader één van onze leden.

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

foto_vroeger_10_2014

Groepsfoto gemaakt voor ” Centraal Fokstation voor de Pluimveeteelt voor Limburg en Noord-Brabant ”  te Horst.Deze foto is onlangs gevonden op de achterzijde van een schilderijtje en is afkomstig van de fam. Geuyen.

Op de achterzijde van de foto staat de naam H.Salimans (waarschijnlijk de naam van degene waarvoor de foto bestemd was en dat was dan waarschijnlijk Arnoldus Hubertus Salimans. De stamvader van de Roggelse Salimansen en in die tijd buurtgenoot van de fam. Geuyen).
Deze Salimans wordt echter niet herkend op de foto.

Op de voorzijde van de foto staat als signatuur (waarschijnlijk de fotograaf) :   “Horst 10-5-1925  A. v. S.”

Gezien de datum is het begrijpelijk dat we niet veel info over deze foto bezitten.
Daarom enkele vragen:

Herkent iemand  deze of een andere Salimans op deze foto?
Herkent iemand andere personen op deze foto?
Weet iemand iets over dit fokstation?
Zegt iemand de afkorting A.v.S. iets?

Bij voorbaat hartelijk dank.

Van Dhr. Piet van Stratum uit Aals-Waalre ontvingen we de volgende reactie:

Hij is vermoedelijk gemaakt door mijn vader Antoon van Stratum, die van 1923 tot de sluiting in 1955 als bedrijfsleider op het Fokstation woonde.
Vooraan zie ik bestuursleden, onder wie de heer van Helden uit Asten of Liessel, en van Haaren uit Tilburg (secretaris NCB).
Het Fokstation was bedoeld om boeren aan beter materiaal en huisvesting te helpen.
Vermoedelijk is de foto gemaakt tijdens een excursie.

 

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven