Foto vroeger mei 2015

02873
foto 1 “De jagers”
02872
foto 2 “De jagers met drijvers, verzamelaars, dragers”

 

Omschrijving van de foto:

Jachttaferelen.

Wie staan op de foto:

Waarschijnlijk is dit een foto (nr1.) waarop Prins Hendrik (1e van links,  1876-1934) staat.
Wie er verder op staat is niet duidelijk. Wel is zeker dat prins Hendrik in mei 1919 2 dagen te gast was in Kasteel Horn, bij de kasteelheer Robert Magnée. Hij zou de 3e persoon van links kunnen zijn.
Waarschijnlijk zijn de andere personen toch wel uit de “gegoede kringen”.
Wel hebben toen nog 4 personen getekend in het gastenboek van de familie Magné. (Klik hier voor foto)
Of er toen ook daadwerkelijk een jachtpartij is geweest is niet duidelijk. De link die we leggen is dus niet 100% zeker.

Op foto 2 staan ook drijvers, verzamelaars en dragers van  het geschoten wild. Die zullen ongetwijfeld tot het  toenmalige “gewone volk” horen en waarschijnlijk komen uit de omgeving van het jachtterrein. Als dit daadwerkelijk het Leudal is geweest, dus uit de huidige gemeent Leudal

Waar is de foto gemaakt:

onbekend

Wanneer en waarom is deze foto gemaakt:

Rond 1920 lijkt gezien een goede indicatie en komt ook overeen met de datum in het gastenboek.

Wie heeft de foto gemaakt?

Gezien de opstelling en scherpte moet het wel bijna zeker een professionele fotograaf zijn geweest.

Overige opmerkingen

De foto is in ons bezit gekomen  via  Nard Peeters, die ze had van Tous Schijns. Die had ze ontvangen van Wim Backes. Die laatste is helaas overleden en kunnen we dus niet meer om info vragen. Waarschijnlijk had hij ze gekopieerd uit het archief van de voormalige gemeente Haelen.

Er zijn dus nogal wat veronderstellingen en aannames nodig om tot een plaatsing van deze foto te komen.
Weet u meer van deze foto of meent u personen te herkennen? Laat dan van u horen via het formulier hieronder of via een andere weg, want alle info is welkom.

 

Bij het archiveren komen wij vaak prachtige foto’s tegen die in het verleden door (oud) Roggelnaren ter beschikking zijn gesteld. Vaak zijn dit gekopieerde of gescande foto’s. Deze werden in het verleden allemaal netjes bewaard en van info voorzien.  Wij zijn sinds een jaar echter ook bezig om ons fotoarchief te digitaliseren en zijn inmiddels zover gekomen dat alle foto’s uit ons oude archief zijn gedigitaliseerd en dat we begonnen zijn aan het verwerken van de foto’s waar we nog geen of weinig info over hadden verzameld. Via plaatsing op onze site hopen wij via u meer info te krijgen. Weet u dus meer van de foto die hieronder is geplaatst, laat het ons dan s.v.p. weten. Maakt niet uit of het herkenning van personen betreft, jaartallen, gebeurtenissen, anekdotes info over bebouwing of werkwijze. Alle info is welkom. Kunt u ons helpen, geef dat dan door middels het formulier, of benader één van onze leden.

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

 

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven