Foto vroeger februari 2015

fotovroeger02-2015

Omschrijving van de foto:

Deze foto is afgedrukt van een glasnegatief van de verzameling van dhr Pouls van het Roligt.
Hij was een fervent fotograaf en de heemkundevereniging is in het bezit van een grote collectie van hem.
Hij was vooral actief in de buurtschappen Roligt, Blenkert, Laak maar er zitten ook foto’s tussen van personen uit andere buurten. Veel foto’s hebben we al weten lokaliseren maar deze nog niet.

Welke boerderij is dit en wie staat er in de voordeur? Welk jaar zou dit kunnen zijn? De meeste foto’s die hij gemaakt heeft zijn uit de dertiger jaren. Deze waarschijnlijk dus ook. Door een klik op de foto wordt hij vergroot.

Heeft U info voor ons ? In het onderstaand stukje staat een link naar een formulier dat U kunt invullen, maar ook mondelinge info naar een van onze leden is van harte welkom.

Waarom deze foto ?

Bij het archiveren komen wij vaak prachtige foto’s tegen die in het verleden door (oud) Roggelnaren ter beschikking zijn gesteld. Vaak zijn dit gekopieerde of gescande foto’s. Deze werden in het verleden allemaal netjes bewaard en van info voorzien.  Wij zijn sinds een jaar echter ook bezig om ons fotoarchief te digitaliseren en zijn inmiddels zover gekomen dat alle foto’s uit ons oude archief zijn gedigitaliseerd en dat we begonnen zijn aan het verwerken van de foto’s waar we nog geen of weinig info over hadden verzameld. Via plaatsing op onze site hopen wij via u meer info te krijgen. Weet u dus meer van de foto die hieronder is geplaatst, laat het ons dan s.v.p. weten. Maakt niet uit of het herkenning van personen betreft, jaartallen, gebeurtenissen, anekdotes info over bebouwing of werkwijze. Alle info is welkom. Kunt u ons helpen, geef dat dan door middels het formulier, of benader één van onze leden.

Alvast hartelijk dank voor uw hulp!

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven