Kalenderfoto november 2015

 

11november

 

Omschrijving van de foto:

Bieten laden tijdens bietencampagne door de firma Wiel Frenken.

Wie staan op de foto:

2 zonen van Wiel Frenken en ………(waarschijnlijk de bietenteler). Wiel Frenken had samen met zijn zonen een transportbedrijf.

Waar is de foto gemaakt:

Ergens in Roggel op een bietenveld.

Wanneer en waarom is deze foto gemaakt:

rond 1960

Wie heeft de foto gemaakt?

onbekend

Overige opmerkingen, herinneringen en anekdotes:

De bietencampage is de benaming voor het rooien en vervoer van bieten naar de suikerfabriek.
Na het rooien worden de bieten verzameld aan de rand van het veld en daarna op afroep van de suikerfabriek getransporteerd. In de tijd van deze foto (rond 1960) werden de “Roggelse” bieten meestal door de plaatselijke transportbedrijven (Wiel Frenken, Dietzenbacher en Jan Claessen) naar de “statie” in Haelen gebracht, vanwaar het vervoer per trein werd vervolgd. Ook per boot werden veel bieten aangevoerd. Tegenwoordig gaat het hele bietenvervoer naar de fabriek over de weg in grote containertrucs.

Heeft u nog foto’s, herinneringen, verhalen hierover: gebruik dan s.v.p. onderstaande link of neem contact op met een van onze leden of bestuursleden. Wij zijn dankbaar voor alle info of foto’s.

Klik hier om uw eigen herinneringen of aanvullingen te sturen.

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven