Kalenderfoto mei 2022

Foto uit 1950.
Frans Klompen met familie bij thuiskomst uit Indië.
Personen op de foto v.l.n.r.
Zittend: Mien Klompen, Nelly Klompen en Dien Klompen.
Staand: Miet Alofs, Truus Klompen, Frans Klompen en Mia Klompen.

Frans Klompen ( 1927-2007) was één van de Indiëgangers.
Indiëgangers is de benaming voor de mensen die in de jaren 1945-1950 als oorlogsvrijwilligers (OVW’ers) of dienstplichtige militairen door de Nederlandse regering zijn uitgezonden naar Nederlands-Indië.

Frans was één van de 7 kinderen van  Servaas Wilhelmus Klompen “Klömpe Veüske” (1888-1972) en  Joanna Hendrina Maassen (1891-1956). Zij waren de stichters van Café “De Oude Tramhalte. Thans “Tonvannebekker met Gemma”.
Op deze foto wordt hij geflankeerd door zijn 5 zussen en zijn latere schoonzus Miet die trouwde met zijn broer Jan en later het Café runden. Frans is vrijgezel gebleven.
Hieronder nog een foto van Frans bij zijn opkomst in militaire dienst.

 

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven