Kalender december 2020

Foto uit 1965, bij de familie Rie Janssen op de Mortel.
Personen v.l.n.r.:
Jo Janssen, Har Janssen (zonen van Rie), To Janssen (zus van Rie, zij woonde in Australië), Mart Janssen (zoon van Piet Janssen), Rie Janssen en zoon Jos Janssen.


Elly Janssen (dochter van Piet Janssen en ) zorgde voor deze uitgebreide info over de familie:

De familie Janssen woonde op de Mortel (aanvankelijk huisnummer 4, later hernummerd naar 12) en hadden een boerderij met grond, varkens en koeien. Moeder Janssen is al vroeg overleden, vader Janssen heeft een hoge leeftijd bereikt.
Het gezin bestond uit vader, moeder met 7 zonen en 5 dochters.
De zonen waren, Jan (werd ook Sjeng genoemd), Rie, Paul, Sjaak, Huub (werd ook Baer genoemd), Tinus en Piet. De dochters waren Greet, An, Merie, Trui en To.
Toen Rie en zijn vrouw Nel trouwden gingen ze inwonen bij vader en moeder Janssen en namen daar de boerderij over. Ook ongehuwde zoon Jan woonde daar nog. Jan is later naar Beek en Bos gegaan en daar overleden. Vader Janssen is tot aan zijn overlijden bij Rie en Nel gebleven. Rie en Nel bouwden later een nieuw woonhuis langs de boerderij waar de ze nog lange tijd hebben gewoond.
Paul en echtgenote Veronica woonden op de Molenweg, tussen de bakkerij van Houben en de woning van Hobus. Sjaak woonde met echtgenote Leen op de Heverstaat. Piet en vrouw To woonden ook op de Mortel (eerst huisnummer 12, na hernummering 34).
De vrouwen van Piet en Sjaak waren zussen , dus dubbel familie.
Dat was ook het geval bij zoon Tinus en vrouw Nel (woonden in Meijel) en dochter Trui (woonde in Heythuysen) en haar man. Het was respectievelijk Janssen-Daems en Daems-Janssen.
Huub (Baer) heeft met zijn vrouw Mia enig tijd langs Piet en To gewoond op de Mortel. Zij verhuisden echter naar Grave. Later kwamen zij terug naar Roggel en woonden langere tijd op de Brugstraat). Mia woont nu nog op het Fluppehofje.
Greet woonde met haar man Drees (Kierkels-Janssen) eerst op de Hoek, later op de Pastoor Schippersstraat.
An trouwde met Piet Vullers. De eerste jaren woonden ze op de Schans en later op de Molenweg (waar het consultatiebureau was). Merie bleef ook in Roggel en woonde met Sjang van Hoef op de Kerkveldweg. Later verhuisden zij ook naar de Pastoor Schippersstraat.
Trui woonde met man en gezin in Heythuysen op de Dr. Smitslaan. Hun kinderen hebben nog altijd binding met en contacten in Heythuysen.
To was het buitenbeentje van de familie. Zij woonde met haar man Jozef Janssen (fam. Janssen-Janssen) in een woning tussen Roggel en Helden (Heldens grondgebied). Zij is eind 50-er jaren/begin 60-er jaren met haar gezin geëmigreerd naar Australië. Zij kwam om de paar jaar naar Nederland voor familiebezoek. Ze verbleef dan altijd bij Rie en Nel op de Mortel. Zo heeft zij haar 80e verjaardag ook in Nederland gevierd.
Tijdens een van deze familiebezoekjes is de foto gemaakt.
Het ouderlijk huis van de familie Janssen staat nog steeds op de Mortel. Er tegenover ligt in het vrije veld nu nog de oude schuur die bij het bedrijf hoorde.

 

 

 

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven