Interessante lezing Heemkundevereniging 22 februari.

Op donderdag 22 februari komt Alfons Bruekers een lezing houden over en mysterieus schilderij uit Nunhem. De titel van de presentatie luidt: “De reconstructie van ‘vlucht’ KF590A naar Berlijn”’. Het is het verhaal van de zoektocht naar een beroemd middeleeuws schilderij uit 1470 uit het Klooster St. Elisabeth in Nunhem. Daarop staat o.a. afgebeeld het oude kasteel van Weert, de Nijenborgh genaamd. Het schilderij raakte zoek tijdens de 2e  Wereldoorlog. Volgens sommigen is het verbrand maar anderen menen dat het zich momenteel in Oekraïne bevindt.

De spreker neemt u als een soort detective mee op zijn spannende zoektocht naar dit verloren gewaande schilderij. Die reis voert ons naar tal van Europese steden, waaronder de stad Berlijn op het dramatische moment dat die stad in mei 1945 door de Amerikanen en Russen wordt belegerd. De zoektocht eindigt via Italië uiteindelijk weer in onze Limburgse streek. Zonder schilderij weliswaar maar wel met een ander opvallend resultaat…

Alfons Bruekers (62) is amateurhistoricus uit Nederweert en voorzitter van de Erfgoedgemeenschap Nederweert (een samenwerking van geschiedkundige organisaties). In het dagelijks leven is hij werkzaam als directeur van TU/e Innovation Space, het centrum van onderwijsvernieuwing en ondernemerschap van de Technische Universiteit Eindhoven.

De lezing vindt plaats in de Heemkundezaal van La Rochelle, Pastoor Hanraetsstraat 7a in Roggel. Het begint 20:00 uur en de toegang is gratis. Iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van onze streek is van harte welkom.

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven