Rondleidingen museumboerderij “De Leimskoel”

Vanaf april worden er op iedere zondag 2 rondleidingen verzorgd in onze museumboerderij “De Leimskoel”. Deze rondleidingen worden verzorgd op verzoek van de Leistert, zodat hun bezoekers hier gebruik van kunnen maken.
Maar u bent natuurlijk ook van harte welkom als u geen bezoeker bent van de Leistert.
De rondleidingen starten om 10.00 u. en om 13.30 u.

Om deze rondleidingen te kunnen verzorgen hebben we een toch een behoorlijk aantal mensen nodig. Om de leden niet al te zeer te belasten, zoeken wij dan ook naar  vrijwilligers van buiten onze vereniging die genegen zijn om één of meerdere keren per jaar zo’n rondleiding te geven eventueel i.s.m. een lid van onze vereniging. Heeft u van vroeger uit enige affiniteit met het boerenleven in deze streek, dan is dit misschien wel voor u een leuke besteding van een zondagochtend of middag.

Alle leden en vrijwilligers worden uitgenodigd om op zondag 30 maart om 10.00 u. op de boerderij aanwezig te zijn. Ze kunnen dan zelf deelnemen aan een proef rondleiding door onze voorzitter, zodat iedereen een idee heeft wat men zoal kan vertellen. Natuurlijk is er ook ruimte voor eigen inbreng bij een rondleiding, maar voor mensen die daar wat meer moeite mee hebben is er ook een korte handreiking geschreven waaraan ze tijdens de rondleiding een houvast hebben.

bordje_leimskoel

 

 

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven