Bezichtigen museumboederij

Uiteraard is het ook mogelijk om onzbordje_leimskoele heemkundeboerderij  “De Leimskoel” te bezichtigen.
Iedere zondag vanaf april tot november om 10.00 u. en 13.30 u. starten wij een gratis rondleiding.

Leden van de Heemkundevereniging Roggel leiden u dan rond op onze boerderij en erf. Ze zullen u dan een en ander vertellen over hoe het alledaagse leven op een Limburgse langgevelboerderij er in de eerste helft van de vorige eeuw eruitzag.

U krijgt dan een kijkje in het woongedeelte maar ook de de stal en schuur komen aan bod. De werktuigen in de “sjop” zullen uiteraard ook worden bekeken.

Ook is het mogelijk om op verzoek rondleidingen te geven voor bijv. (buurt)verenigingen, fietsgroepen of bedrijven die een uitstapje organiseren.
Hiervoor kunt u dan contact opnemen met Jeannie van de Laar.
De boerderij is gelegen aan Kunnenweg 10  6088NV.

Iets voor u om dit soort rondleidingen te verzorgen? Wij zoeken  nog enkele vrijwilligers die genegen zijn om één of meerdere keren per jaar zo’n rondleiding te geven eventueel samen met een lid van onze vereniging. Er is een korte handleiding beschikbaar met informatie die tijdens de rondleiding kan worden gebruikt.

 

U kunt al een voorproefje krijgen door te kijken naar:

1. reportage van onze open dag op de Leimskoel in 2011

2. reportage van onze open dag op de Leimskoel in 2013

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven