Gezamenlijke heemkundedag Leudal

Op zondag 18 september 2022 kunnen alle belangstellenden  van 11.00 uur ’s morgens tot 5 uur ’s middags  de heemkundedag bezoeken, die georganiseerd wordt door de gezamenlijke heemkundeverenigingen uit de gemeente Leudal. Deze gezamenlijke heemkundedag vindt plaats op het terrein van Buitencentrum De Spar aan de Roggelseweg in Haelen.

Het thema van de gezamenlijke heemkundedag is “Kintj gae ze nog?”. De diverse heemkundeverenigingen zullen ieder voor zich bekende of onbekende inwoners uit vroegere jaren uit hun eigen dorp presenteren. Het gaat om de heemkundeverenigingen van Baexem, Buggenum, Haelen, Heibloem, Heythuysen, Horn, Neer, Nunhem, Roggel en Hunsel.  Daarnaast stellen de heemkundeverenigingen zichzelf en hun activiteiten en publicaties voor aan de bezoekers.

Tevens zullen er een 100-tal (nog) onbekende foto’s worden vertoond van personen, waarvan we hopen, dat de bezoekers er een deel van zullen herkennen.

Bij de aanvang van de heemkundedag zal voorzitter Sjra van Horne van de Stichting  Buitencentrum De Spar vertellen over de geschiedenis van de 75-jarige stichting.

Als bijzonderheid kunt u een onlangs opgedoken unieke foto bekijken van Pierke van Oevelen, de moordenaar van Nelke Theunissen, die op 2 juni 1918 op de Speckerweg in Haelen werd vermoord. De plek, waar de moord plaats vond, ligt hemelsbreed 100 meter van De Spar verwijderd.

Zoals aangegeven vindt de heemkundedag  plaats op De Spar op zondag 18 september a.s.  van 11 tot 17 uur. U vindt De Spar aan de Roggelseweg in Haelen. Voor bezoekers, die niet willen of kunnen fietsen, is er voldoende parkeerruimte  op de parkeerplaats op het terrein zelf.

 De toegang is gratis en de koffie staat klaar! 

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven