Bezoek aan St.Petrus molen met Heemkundevereniging Roggel

 

St.Petrusmolen met molenaarshuis 1956

De Heemkundevereniging Roggel organiseert a.s. donderdag 18 april een bezoek aan de ”molen op het Nijken”of zoals ze officieel heet “Wind- & Motormaalderij Sint Petrus”.
Deze molen werd in 1901 door Johannes Rutten gebouwd en was tot midden jaren vijftig in bedrijf.
Op de foto ziet u de molen in 1956 met het daarbij horende molenaarshuis.
In 1969 kocht de toenmalige gemeente Roggel  de molen.  Ze werd helemaal gerestaureerd en is helemaal maalvaardig. Er kan ook gemalen worden met een dieselmotor.

De molen draait vaak en wordt door o.a. molenaar Marc Crins vakkundig in bedrijf gehouden. Deze zal ons ook op deze dag het een en ander over de molen vertellen. We beginnen daarmee in onze clubkelder “Rogus” bij fysio Tullemans om 18.30 u. (ingang buitentrap zijde Jozefhuis). Daarna (rond 19.15U.)  gaan we naar de molen waar Marc Crins ons zal rondleiden en een en ander zal demonstreren.  Iedereen (ook niet leden) zijn van harte welkom. Toegang is gratis.

 

Deel bericht:

Kalender

Heemkundevereniging Roggel geeft ook dit jaar weer een mooie kalender uit met foto’s uit Roggels verleden. De kalender kost slechts €5,-, wacht niet te lang want de oplage is beperkt.

We zijn altijd op zoek

Heeft u nog oude foto’s die betrekking hebben op Roggel? Wij ontvangen deze graag. Bent u niet zo handig met de computer neem dan contact op met een van onze bestuursleden.

Lid worden

Iedereen kan lid worden van de heemkundevereniging of zich aanmelden als vrijwilliger. Dit kan bij één van de bestuursleden. De jaarlijkse contributie bedraagt € 20,-.
Scroll naar boven